Kuntotestauspäivät 2019

When

Kuntotestauspäivät 2019

Järjestimme Kuntotestauspäivät 21.–24.3.2019 ammattikorkeakoulu Arcadan tiloissa Helsingissä. Tarjolla oli ainutlaatuinen kokonaisuus tiedettä ja käytäntöä kuntotestauksesta ja personal training -toiminnasta. Tapahtumassa oli mukana neljän kansainvälisen asiantuntijavieraan lisäksi suomalaiset alan kärkitutkijat ja käytännön soveltajat.

Ensimmäisinä seminaaripäivinä 21.–22.3. pohdittiin, mitä on laadukas kuntotestaus ja personal trainer -toiminta. Luennoitsijoina oli Suomen kovimmat kuntotestauksen ja pt-valmennuksen asiantuntijat ja tutkijat. Perjantai 22.3. huipentui Yhdysvalloista saapuneiden huippuammattilaisten luentoihin:

  • M.S. James Krieger, Weightology: ”The Pitfalls of Body Fat Measurement”
  • PhD Mike Israetel, Renaissance Periodization: “Exercise, Intensity and Frequency Selection for Personal Training – An evidence-based guide for designing your clients' programs for muscle growth”
  • PhD James Hoffmann, Renaissance Periodization: “Recovery-Adaptive Principles: Theoretical Basis & Practical Applications”.

Lauantain 23.3. Valmennuksen ekstrapäivässä oli tarjolla tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa elämäntapamuutoksen ohjaamisesta, lihasmassa- ja lihasvoimaharjoittelusta sekä kestävyyden kehittämisestä eritasoisilla liikkujilla ja valmennettavilla. Ulkomaisten huippunimien lisäksi mukana olivat mm. Juha ”lihastohtori” Hulmi, Tuomas "atleettinen partasuu" Rytkönen, Jaakko Mursu, Timo Haikarainen, Ville Vesterinen, Vilho Ahola ja Taru Lintunen.

Sunnuntain 24.3. Evidence-based Personal Training Summitissa syvennyttiin kansainvälisten asiantuntijavieraidemme johdolla mm. painonhallintaohjaukseen ja saliharjoittelun ohjelmointiin.

Nelipäiväiseen seminaariin osallistui paikan päällä ja livestriimin välityksellä yhteensä yli 600 kuntotestauksen ammattilaista, personal trainereita, fysioterapeutteja, valmentajia ja muita terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisia sekä näiden alojen tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita.

Julkaisemme luentodiat keskiviikkoon 10.4.2019 mennessä tämän tapahtumasivun Materiaalit-välilehdellä niiltä osin kuin olemme saaneet julkaisuun esittäjiltä luvan.

Lämmin kiitos luennoitsijoille ja kaikille tapahtumaan paikan päällä ja livestriimin välityksellä osallistuneille sekä yhteistyökumppaneillemme!

Kuntotestauspäivien banneri, jossa on tekstinä Kuntotestauspäivät 21.–22.3.2019 + Valmennuksen ekstrapäivä 23.3. Lisäksi vielä sunnuntaina 24.3. Evidence-based Personal Training Summit Finland! Ammattikorkeakoulu Arcada, Helsinki. #KTP19